https://chechilas.com/b/transfer-conditions-from-university

چطور از دانشگاه انتقالی بگیریم؟ (همه چیز درباره میهمانی و انتقالی)

1401/07/11 16:15:21

اگر به هر دلیلی نمی خواهید در دانشگاهی که پذیرفته شده اید، ادامه تحصیل دهید و سوالاتی درباره نحوه انتقالی گرفتن از دانشگاه دارید، با این مطلب همراه ما باشید تا به مهمترین سوالات شما درباره انتقالی دانشجویان پاسخ دهیم. از آنجایی که این فرصت تنها یکبار در سال برای دانشجویان سراسر کشور فراهم می شود، پس حتماً باید در زمان مناسبش اقدام کنید. کدام گروه از دانشجویان می توانند انتقالی بگیرند؟ آیا امکان انتقالی از دانشگاه آزاد به پیام نور و بالعکس وجود دارد؟ برای اینکه از دانشگاه دولتی به دولتی انتقالی بگیریم چه کارهایی لازم است؟ این ها تنها بخشی از سوالاتی هستند که همواره ذهن دانشجویان را به خود مشغول کرده است که در این مطلب به آن ها پاسخ خواهیم داد.

چگونه از دانشگاه ازاد انتقالی بگیریم؟

قبل از اینکه درباره شرایط نقل و انتقالات دانشگاه ها 1401 بدانید، بهتر است ابتدا درباره شرایط عمومی ثبت درخواست نقل و انتقالات یا مهمانی دانشجو اطلاعات کسب کنید. دلایل متعددی از جمله: دوری دانشگاه از شهر محل زندگی، شرایط سخت خانوادگی، دلایل شخصی و تغییر وضعیت زندگی دانشجو از جمله کار یا ازدواج در شهر دیگر، ابتلای دانشجو به بیماری های روحی یا روانی و ده ها عامل دیگر وجود دارد که افراد برای آن درخواست انتقالی یا مهمان می گیرد.

شرایط انتقالی از دانشگاه آزاد

شرایط عمومی نقل و انتقالات و میهمانی دانشگاه آزاد عبارتست از:

  • گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبداء
  • رشته و گرایش دانشجو در دانشگاه مقصد وجود داشته باشد.
  • دانشجو به دلیل یکی از شرایط آموزشی، انضباطی و نظام وظیفه منع ادامه تحصیل نداشته باشد.
  • ممنوعیت انتقالی در نیمسال آخر تحصیلی در هر یک از مقاطع
  • ممنوعیت انتقالی و میهمانی برای دانشجویان پژوهش محور
  • امکان انتقالی تنها برای افرادی که با آزمون دانشگاه آزاد پذیرفته شده اند امکان پذیر است.
  • انتقالی و میهمانی دوره های خودگردان فقط به مراکز خودگردان امکان پذیر است.
  • انتقالی و میهمانی دوره های بین الملل فقط به مراکز بین الملل امکان پذیر است.
  • در صورتی که دانشجو مجوز میهمانی داشته باشد، گرفتن پایان نامه منوط به موافقت دانشگاه های مبدا و مقصد خواهد بود.
  • گرفتن انتقالی مجدد فقط در صورت وجود شرایط خاص امکان پذیرست.
  • دانشجویان غیر ایرانی می توانند از طریق دانشگاه مبداء و اداره کل امور بین الملل و کمیسیون نقل و انتقالات دانشجویی اقدام نمایند.
  • میهمانی و انتقالی در مقطع دکتری، صرفاً در موارد خاص وجود دارد.

چگونه از دانشگاه دولتی انتقالی بگیریم؟

آن دسته از دانشجویانی که در دانشگاه دولتی پذیرفته شده اند اما قصد انتقالی یا میهمانی به دانشگاه دیگری را دارند، باید شرایط انتقالی دانشگاه سراسری را مطالعه کنند. شرایط انتقالی از دانشگاه دولتی به دولتی تا حد بسیار زیادی مشابه شرایط انتقالی دانشگاه آزاد است که در بالا به آن ها اشاره کردیم.

اما یکی از شروط اصلی در دانشگاه های دولتی، بالا بودن معدل متقاضی انتقالیست. دانشجوی مقطع کارشناسی باید میانگین نمراتش از میانگین نمرات 3 ترم تحصیلی متوالی دانشگاه مقصد بیشتر باشد. این شرایط برای دانشجویان کارشناسی ارشد، 2 ترم متوالی است.

دانشجویان دانشگاه دولتی می توانند به دانشگاه غیر انتفاعی یا پیام نور انتقالی بگیرند اما عکس این قضیه امکان ندارد. همچنین امکان انتقالی برای دانشگاه دیگری از همان شهر وجود ندارد. (مگر برای گذراندن واحدهای تک درس)

انتقالی از دانشگاه پیام نور به روزانه یا شبانه، انتقالی از دانشگاه شبانه به روزانه، انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به روزانه یا شبانه، انتقالی از دانشگاه های غیردولتی به مراکز علمی کاربردی یا فنی و حرفه ای ممنوع می باشد.

در صورت موافقت انتقالی از دانشگاه روزانه به دانشگاه مقصد، دانشجو باید هزینه شبانه را بپردازد. (تنها در صورتی که دانشجو نمره قبولی لازم را با توجه به کارنامه نهایی کنکور سراسری و دانشگاه مقصد کسب کرده باشد، نیاز به پرداخت شهریه ندارد.)

سامانه نقل و انتقال دانشجو

شرایط انتقالی گرفتن از دانشگاه سراسری

میهمانی گرفتن در دانشگاه های دولتی به چند دسته تقسیم می شود که در این بخش می خواهیم به آن ها اشاره کنیم تا در زمان پر کردن فرم مربوطه، با جزئیات هر کدامیک از آن ها آشنا شده و درست ترین انتخاب را داشته باشید.

شرایط میهمانی مبنا

دوره های روزانه و نوبت دوم می توانند برای دوره های روزانه یا نوبت دوم میهمانی مبنا بگیرند و بعد از پایان مهلت میهمانی، چنانچه شرایط لازم را داشته باشند، برای انتقالی درخواست دهند.

  1. مدت زمان میهمانی مبنا برای دانشجویان دوره کارشناسی 4 ترم و برای کارشناسی ناپیوسته و کاردانی 2 ترم است.
  2. تقاضا برای گرفتن میهمانی مبنا می تواند از شروع ترم اول باشد.
  3. دانشجو باید در شهر دانشگاه مورد نظر سکونت داشته باشد.
  4. متقاضی مهمان مبنا باید مطابق با کارنامه خود، 90% نمره قبولی در رشته دانشگاه مقصد را کسب کرده باشد.
  5. 5% از ظرفیت هر سال به دانشجویان میهمان مبنا تعلق می گیرد.
  6. دانشجویان دوره های نیمه حضوری، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان، فرهنگیان، فنی و حرفه ای یا مجازی باید در دوره های مشابه خود میهمان مبنا بگیرند.

شرایط میهمانی موقت

  1. هر سال 20% از ظرفیت دانشگاه دولتی و 15% از ظرفیت دانشگاه های غیر دولتی برای میهمانی موقت دانشجویان در نظر گرفته می شود.
  2. نمی توان از دانشگاه های دولتی به دانشگاه های علمی کاربردی مهمانی موقت گرفت.
  3. اگر دانشگاه مبداء و مقصد دانشجو موافقت کنند، وی می تواند از دانشگاه غیر دولتی به دانشگاه دولتی میهمانی موقت بگیرد؛ اما عکس این قضیه امکان ندارد.
  4. دانشجویان کارشناسی پیوسته 4 ترم و کارشناسی ناپیوسته و کاردانی 2 ترم می تواند برای گرفتن میهمانی موقت اقدام کنند.
  5. انتخاب واحد باید مورد تائید دانشگاه مبداء و مقصد قرار بگیرد. در ضمن واحدهای گذرانده شده داوطلب در دانشگاه مبداء ثبت می شود.
  6. در انتها مدرک دانشجو با مُهر و تائید دانشگاه مبداء صادر می شود.
  7. تقاضای میهمانی موقت بین 2 دانشگاه امکان پذیر نیست. اما برای میهمانی تک درس می توانید اقدام کنید.
  8. حداقل یک ترم معدل 13 برای دریافت مهمانی موقت لازم است.
  9. شرایط میهمانی مبنا

شرایط میهمانی دائم

میهمانی دائم دانشگاه آزاد تفاوت زیادی با دانشگاه سراسری ندارد. فقط یکسری اولویت ها وجود دارد که طبق آن ها با انتقالی دانشجویان موافقت می شود. در این بخش به آن ها می پردازیم:

  1. دانشجویان تحت نظر کمیته امداد
  2. دانشجویان خانم در اولویت هستند.
  3. دانشجویانی که بیماری های خاص دارند یا در طی تحصیل، دچار معلولیت شده اند.
  4. دانشجویان سرپرست خانوار یا افرادی که پدر و مادرشان از کار افتاده اند.
  5. دانشجویان زیر نظر بهزیستی
  6. دانشجویان دختر که در زمان تحصیل متاهل شده اند و محل کار همسرشان به دانشگاه مقصد نزدیک است.
  7. دانشجوی پسری که بعد از قبولی در دانشگاه، ازدواج کرده و همسرش نیز دانشجو است.

چگونه از دانشگاه آزاد به پیام نور انتقالی بگیریم؟

برای انتقالی به پیام نور از دانشگاه آزاد یا هر دانشگاهی، باید ابتدا یک نامه کتبی از دانشگاه مبداء به پیام نور آماده کنند. حتی اگر دانشجویانی که در انتخاب رشته خود، دانشگاه پیام نور را انتخاب نکرده اند نیز می توانند با نوشتن نامه کتبی، درخواست خود را ارسال کرده تا بعد از بررسی های لازم، با این نامه موافقت شود.

شرایط انتقالی دانشگاه آزاد

زمان ثبت نام نقل و انتقال دانشجو

وزارت علوم هر سال در اردیبهشت ماه فرم ثبتنام نقل و انتقالات دانشگاه آزاد و سراسری را به صورت آنلاین در سایت بارگذاری می کند. متقاضیان انتقالی دانشگاه آزاد می توانند با مراجعه به سامانه منادا (monada.iau.ac.ir) و دانشجویان دانشگاه سراسری با مراجعه به سایت امور دانشجویان وزارت علوم به آدرس portal.saorg.ir برای پر کردن فرم انتقالی اقدام نمایند.

اگر بعد از موافقت انتقالی و مهمانی دانشجو، وی از درخواست انتقالی خود منصرف شود، باید قبل از شروع نیمسال تحصیلی، به صورت مکتوب درخواست انتقالیش را به اداره آموزش اعلام کند.

مدارک لازم برای انتقالی دانشگاه 1401:

فتوکپی شناسنامه (صفحات اول و دوم)

فتوکپی کارت ملی (پشت و رو)

پر کردن فرم درخواست انتقالی

کارنامه قبولی در کنکور

ارائه معدل کل دانشجو

گواهی عدم تخلف

جمعبندی

قبل از اینکه برای انتقالی یا مهمانی دانشگاه اقدام نمائید، درباره میزان شهریه خوب مطالعه کنید. دانشجویان دوره روزانه باید شهریه ای معادل دانشجویان نوبت دوم دانشگاه مقصد را پرداخت کنند. البته اگر دانشجو نمره قبولی دوره روزانه را با توجه به کارنامه کنکور سراسری در دانشگاه مقصد کسب کرده باشد، هیچ هزینه ای نباید پرداخت کند. امیدواریم به تمامی سوالات شما حول نحوه انتقالی گرفتن از دانشگاه پاسخ داده باشیم.