لوگوی چچیلاس
location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/b/how-teacher-treats-students

نحوه برخورد معلم با دانش آموزان + 5 راهکار ساده

1401/06/23 09:01:55

همه ما از روز اولی که به مدرسه رفتیم خاطره داریم. برخی با یادآوری آن روزها حس خوب می گیرند و برخی هم مرور آن خاطرات برایشان آزاردهنده خواهد بود! واقعاً چه اتفاقی می افتد که روزهای ابتدایی ورود به مدارس برای برخی از دانش آموزان لذت بخش و برای بعضی از آن ها تلخ رقم می خورد؟

مطمئناً نقش آموزگاران و نحوه برخورد معلم با دانش آموزان اینجاست که اهمیت پیدا می کند. کودکان سرمایه های هر کشور هستند و باید از همان روزهای ابتدایی که به مدرسه می روند، از کادر آموزشی حس خوب بگیرند تا به بهترین روش تعلیم ببینند. یک معلم حرفه ای می تواند نقطه پرتاب کشف استعداد دانش آموزان باشد. به همین دلیل در این مطلب می خواهیم به اهمیت

نحوه برخورد معلم با دانش آموزان صفر تا صد بپردازیم که لازمه چنین شناختی، آگاهی به انواع شخصیت های دانش آموزان است.

انواع تیپ شخصیتی دانش آموزان و روش های برخورد با آن ها

1. دانش آموزان شلوغ و پر سروصدا

طیف وسیعی از این مدل دانش آموزان را در مدارس ابتدایی پسرانه می توانید مشاهده کنید. حجمی از سر و صدا و شیطنت های گاهاً پرخطر در زنگ تفریح و حتی در حضور معلمان سر کلاس، متعلق به این گروه از دانش آموزان است. این بچه ها معمولاً بی اجازه صحبت می کنند، به چیزی اعتقاد ندارند، برای همه سوالات جواب دارند؛ چه درست چه غلط! پرخاشگر، عصبانی، جاه طلب و غیر قابل تحمل هستند.

روانشناسان کودک علت پیدایش این ویژگی ها را کمبود محبت و توجه والدین نسبت به فرزندان، تبعیض بین بچه های کوچک و بزرگ در خانه، کنترل نکردن رفتار کودکان از سوی والدین و یا داشتن پدر و مادر شلوغ در زمان کودکیشان می دانند.

نحوه برخورد معلم با دانش آموز شلوغ

نحوه برخورد معلم با دانش آموز شلوغ

از حق نگذریم یکی از سختی های شغل معلمی، دست و پنجه نرم کردن با دانش آموزان شلوغ و سرکش است. اما در مقابل اشتباهات و اذیت هایی که این طیف از کودکان دارند چه باید کرد؟ مهمترین نکته در روش برخورد معلم با دانش آموز شلوغ این است که هیچگاه آن ها را تنبیه و تهدید نکنید. در اولین قدم به عنوان معلم سعی کنید با والدین او قرار ملاقاتی داشته باشید تا ببینید آیا در خانه هم اینقدر پرانرژی و پر سر و صداست؟ در گام بعدی با دادن مسئولیت به دانش آموز شلوغ؛ او را با کسب مهارت های اجتماعی آشنا کنید.

2. دانش آموزان تنبل

بی توجهی به انجام دادن تکالیف، تفره رفتن از درس خواندن، ناتمام رها کردن کارها، بهانه آوردن برای انجام ندادن کارها و نداشتن تمرکز حواس از ویژگی های اصلی دانش آموزان تنبل است. البته در بسیاری از موارد این رفتارها به صورت ژنتیکی در فرد وجود دارد و خیلی نمی توان به آن خُرده گرفت. اما می توانید با راه حل های اصولی، تا حد زیادی از تنبلی فرد را کاهش دهید.

نحوه برخورد معلم با دانش آموز تنبل

نحوه برخورد معلم با دانش آموز تنبل

دانش آموز تنبل برای ادامه دادن کارهایشان به تشویق نیاز دارد. پس هر از چندگاهی برای آن ها جایزه یا تشویق در نظر بگیرید. کارهایی که در حد توانایی هایشان است، به آن ها محول کنید. کارهایش را پیگیری کنید که درست انجام شده است یا نه؟ و از او بخواهید که وظایفش را در زمان معین شده انجام دهد. به یاد داشته باشید که هیچگاه دانش آموز تنبل را تنبیه نکنید!

3. دانش آموز بی نظم

بی نظمی ارتباطی به هوش و استعداد افراد ندارد. چه بسیار دانش آموزانی که همیشه ممتاز مدرسه بوده اند اما نمره انضباط پایینی داشتند و چه بسیار افرادی که در هر دو زمینه تحصیلی و انضباط ضعیف عمل کردند. یک معلم کارامد باید بتواند نظم و انضباط کلاسش را مدیریت کند. چون در غیر این صورت فضای پر تنشی را در بین دانش آموزان تجربه خواهد کرد.

دانش آموز بی نظم ویژگی هایی شامل: گوش ندادن به حرف های معلم، عدم انجام به موقع تکالیف درسی، بدون اجازه حرکت کردن در کلاس، غیبت های بی جا و بی توجهی به تذکرات مدیر و ناظم دارد.

نحوه برخورد معلم با دانش آموز تنبل

راه‌ های برخورد معلم با دانش آموز بی نظم

شما به عنوان معلم دانش آموز بی نظم باید از به کار بردن کلمات ناسزا در زمان صحبت کردن با او خودداری کنید. سعی کنید در عین حال که با دانش آموزان خود حس صمیمیت و دوستی برقرار می کنید، قاطعیت هم داشته باشید. برای بی انضباطی های او عواقبی را در نظر بگیرید که مجبور به رعایت قوانین و اصول آموزشی شود.

4. دانش آموزان خجالتی

معمولاً در بین دانش آموزان پایه ابتدایی و پیش از دبستان، این گروه از تیپ های شخصیتی بیشتر به چشم میخورد. علت این موضوع به دلیل وابستگی کودکان به خانواده و سخت بودن ارتباط برقرار کردن آن ها با دیگران است. اگر دقت کرده باشید، این بچه ها در بیشتر موارد آرام و و ساکت یک گوشه ای از کلاس نشسته اند، با لحن آرام صحبت می کنند، از تعامل با بزرگسالان هراس دارند، تعداد دوستانشان کم است، برای اینکه عقیده یا نظرشان را اثبات کنند، اصرار و پافشاری ندارند.

نحوه برخورد معلم با دانش آموز خجالتی

طرز برخورد با دانش آموزان خجالتی

برای اینکه دانش آموز خجالتی را به جمع دیگر بچه ها بکشانید، باید او را مورد توجه قرار دهید. از او بخواهید در کارها مشارکت داشته باشد و شرایط لازم برای صحبت کردن و اظهار نظر را برایش فراهم کنید.

5. دانش آموزان پرخاشگر

اصلی ترین ویژگی و نشانه های دانش آموز پرخاشگر این است که با دیگران سر جنگ و ستیز دارد. در برخوردهایش با سایر دانش آموزان، حالت دفاعی به خود می گیرد و ایجاد مزاحمت می کند. نظم کلاس را به هم می زند و گاهی اوقات ممکن است دست به دزدی و دروغگویی هم بزند!

نحوه برخورد معلم با دانش آموزان پرخاشگر

نحوه برخورد معلم با دانش آموزان پرخاشگر

کودک پرخاشگر را باید با کارهای مختلف مشغول کرد. او را به انجام فعالیت های ورزشی دعوت کنید، به او مسئولیت بدهید، مثلاً رهبر گروه سرود و یا مسئول گردآوری روزنامه دیواری مدرسه اش کنید. اگر لازم شد، در حضور والدین با او صحبت کنید تا در رفتارهایش تجدید نظر کند.

یکی از روش های نحوه برخورد معلم با دانش آموزان ابتدایی پرخاشگر این است که با او بحث نکنید و از محیطی که باعث عصبانیت او شده است دورش کنید.

جمعبندی

در این مطلب سعی کردیم با اشاره به چگونگی رفتار معلم با دانش آموز و بررسی چند ویژگی شخصیتی مهم از آن ها، راهکارهای چگونگی رفتار معلم با دانش آموزان را شرح دهیم تا در کنار داشتن محیط آموزشی کودکان، فضایی امن و آرام برای یادگیری کودکان فراهم شود. فراموش نکنید که فرزندان ما از دل خانواده و بعد هم مدارس به رشد و شکوفایی در زندگی می رسند. پس با داشتن معلمانی کاربلد، قطعاً این مسیر با سرعت و کیفیت بهتری طی خواهد شد.