لوگوی چچیلاس
location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/b/incubator-parts

بررسی قطعات دستگاه جوجه کشی

1401/06/02 11:39:32

یکی از مهمترین موارد در خرید دستگاه جوجه کشی توجه به قطعات دستگاه می باشد. با توجه به اینکه جوجه کشی عملی بسیار حساس بوده و خرابی هر کدام از قطعه های دستگاه تاثیری مستقیم بر راندمان دستگاه خواهد گذاشت، دقت در انتخاب قطعات دستگاه هم در راندمان و هم در طول عمر دستگاه تاثیر بسزایی می گذارد.

در این مقاله به بررسی قطعات دستگاه جوجه کشی پرداخته و تاثیر این قطعات در کارکرد دستگاه را بررسی خواهیم کرد.

برد کنترلر جوجه کشی:

یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده در دستگاه های جوجه کشی برد جوجه کشی می باشد. کنترلر ابزاری برای کنترل عملکرد کلی دستگاه شامل سنسورها، عملکرد موتور، عملکرد سیستم تهویه، عملکرد سیستم گرمایشی و... می باشد.

کنترلر یک برد الکتریکی دارد که قطعات مختلف بر روی ان پیاده سازی می شود. برنامه نویسی صحیح کنترلر و مونتاژ دقیق آن تاثیر بسزایی بر کارکرد دستگاه خواهد داشت.

مونتاژ کنترلر باید با استفاده از سیستم SMD یا سیستم های پیشرفته تر صورت گیرد چرا که مونتاژ معمولی آن سبب ایجاد پارازیت در سیستم شده که به صورت کامل عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه خواهد کرد.

سنسورهای دما و رطوبت که وظیفه ی سنجش دما و رطوبت داخل دستگاه را بر عهده دارند به صورت مستقیم به کنترلر گزارش دهی میکنند. اهمیت دریافت سریع و صحیح اطلاعات و اعمال لحظه ای تغییرات دمایی و رطوبتی تاثیری شگرفت بر راندمان جوجه کشی خواهد داشت.

همچنین برخی اپشن های متفرقه را نیز میتوان بر روی کنترلر پیاده سازی کرد. برای مثال برخی کنترلرها سخنگو هستند، شرایط و برنامه نویسی دستگاه به گونه ای می باشد که خطاها توسط صداهای از پیش ضبط شده برای اپراتور پخش میشود.

برخی دارای سیستم انتخاب پرنده می باشند، به گونه ای که اپراتور کافی است فقط نام پرنده را انتخاب کند و بدین ترتیب دما و رطوبت و روزشمار به صورت خودکار تنظیم میشود.

موتور جوجه کشی:

از دیگر قطعات مهم در دستگاه های جوجه کشی موتور جوجه کشی می باشد. موتور وظیفه ی چرخاندن راک ها و شانه ی جوجه کشی را دارد. دلیل نیاز به چرخش تخم های نطفه دار، جلوگیری از چسپندگی نطفه به دیواره تخم می باشد.

برای این امر تخم نطفه دار باید در ساعاتی معین چرخانده شود. چرخش در دستگاه های اتوماتیک به صورت آرام صورت میگیرد. موتور در هر ساعت باید حداکثر 1 دور کامل بزند. اما مهمترین نکته در مورد موتور دستگاه جوجه کشی داشتن گیربکس می باشد. اگر موتور از موتور های معمولی سنکرون باشد، در حالت گردش و بخصوص چرخش پس از یک دور، ضربه به کل سیستم وارد میشود.

این ضربه اگر به تخم های نطفه دار وارد شود حتما باعث کاهش راندمان دستگاه خواهد شد. از این رو موتورهای مخصوص جوجه کشی مجهز به تعدادی گیربکس می شوند که از هرگونه ضربه و توقف در چرخش جلوگیری کرده و عملکرد بسیار نرم و ملایم را برای دستگاه به همراه خواهند داشت.

از دیگر نکات مهم در مورد موتور دستگاه جوجه کشی توجه به قدرت موتور و تناسب آن با تعداد تخم هایی می باشد که در داخل سبد قرار میگیرد. برای مثال اگر تعداد تخم ها بالاتر از ظرفیت موتور باشد، قدرت موتور به دلیل وارد شدن نیروی بالا، کم کم تحلیل می رود و کارایی دستگاه از بین خواهد رفت.

سیستم رطوبت:

از دیگر مهم در جوجه کشی توجه به سیستم رطوبتی مورد استفاده در دستگاه می باشد. در دستگاه های جوجه کشی انواع روش های تولید رطوبت مورد استفاده قرار میگیرد که انتخاب دستگاهی با سیستم رطوبت رسانی مناسب، راندمان بالایی را برای شما به همراه خواهد داشت.

از جمله سیستم های مورد استفاده می توان به ظرف آب ، سیستم های رطوبت رسانی سرد همچون التراسونیک و رطوبت رسان های گرم همچون اتومایزر از جمله سیستم های مورد استفاده در دستگاه های جوجه کشی می باشند. ظرف آب بیشتر در دستگاه های خانگی و دستگاه های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. در این سیستم اب در ظرف ریخته شده و گرمای ایجاد شده توسط المنت ها سبب بخار شدن این آب خواهند شد.

رطوبت رسان های التراسونیک از جمله شناخته شده ترین رطوبت رسان های شناخته شده ی موجود در بازار می باشند. این دستگاه رطوبت را از طریق جریان الکتریکی و پیزو الکتریک های موجود در داخل خود تولید می کند.

استفاده از این پیزوالکتریک ها موجب تولید رطوبت سرد توسط دستگاه میشود. یکی از عمده مشکلات استفاده از این نوع رطوبت ساز ها در دستگاه های جوجه کشی تولید رسوب توسط رطوبت سرد می باشد.

این رسوب می تواند بر روی تخم ها و قطعات دستگاه همچون فن ها و سنسور نشسته و به مرور زمان سبب کاهش کارایی آنها شود. همچنین در تخم های جوجه کشی نیز امکان پرشدن منفذهای تنفسی تخم وجود دارد که می تواند سبب کاهش راندمان دستگاه شود.

از دیگر مشکلاتی که رطوبت رسان های سرد دارند شوک دمایی به تخم ها می باشد . زمانی که رطوبت وارد دستگاه میشود به دلیل سرد بودن باعث کاهش دمای محیط شده و تا دستگاه محیط را گرم کند، می تواند سبب ایجاد شوک در تخم ها شود.

رطوبت رسان های گرم با اینکه مصرف انرژی بالایی دارند ولی عاری از این مشکلات بوده و عملکرد تقریبا بدون مشکلی را برای دستگاه جوجه کشی بهمراه خواهند داشت.

پس از جوجه کشی:

پس از خرید دستگاه و جوجه کشی موفق طیور، نیاز به نگهداری اصولی طیور وجود دارد تا رشد مناسبی را به همراه داشته باشند. در این بین استفاده از قفس طیور می تواند کمک رسان باشد. قفس طیور به صورت تخصصی برای طیور مختلف تولید میشود. برای مثال قفس بلدرچین تفاوت هایی با قفس مرغ دارد و امکان نگهداری از طیور در قفس های یکدیگر وجود ندارد.

این اختلافات در ارتفاع طبقات قفس، اندازه ی شیارهای دیواره ی قفس، اندازه ی دان خوری ها و... می باشد.

همچنین توجه به تغذیه طیور، واکسیناسیون و بهداشت محیط نگهداری از دیگر مواردی می باشد که تضمینی بر نگهداری صحیح طیور خواهد بود.

نتیجه گیری:

آشنایی با قطعات دستگاه جوجه کشی و شناخت عملکرد هر کدام از قطعات می تواند تاثیر بسزایی در خرید دستگاه مناسب توسط شما داشته باشد. بهتر است پیش از خرید دستگاه های تولیدی برند های مختلف را از نظر قطعات دستگاه مقایسه کرده و نظرات کارشناسان این حوزه را جویا باشید تا بتوانید یک دستگاه مناسب با طول عمر بالا و عملکردی مناسب را خریداری کنید.

یکی از بهترین منابع برای افزایش اطلاعات در مورد قطعات جوجه کشی وبلاگ چیکن دیوایس به آدرس https://chicken-device.ir/blog/ می باشد. در این وبلاگ به صورت دسته بندی شده ای تجهیزات مختلف دستگاه های جوجه کشی مورد بررسی قرار گرفته و راهنمایی جامع برای خرید دستگاه جمع آوری شده است.