لوگوی چچیلاس
location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/b/difference-between-sunscreen-cream-spray

3 تا از مهمترین تفاوت کرم و اسپری ضد آفتاب (راهنمای خرید)

1401/06/02 16:56:03

اگر می خواهید پوستی سالم داشته باشید و جلوی چین و چروک های زودرس آن را بگیرید، استفاده روزانه از کرم و اسپری ضد آفتاب را فراموش نکنید. پوست دست و صورت ما هر روز بدون هیچ پوششی در برابر اشعه های مفید و مضر خورشید قرار می گیرند که با زدن انواع کرم های ضد آفتاب می توانیم تا حد زیادی از مضرات آن در امان باشیم.

اما چه نوع ضد آفتابی بخریم؟ آیا ژل و لوسیون بهتر است یا اسپری ضد آفتاب؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟ میزان SPF کرم های ضد آفتاب چقدر باشد تا از مضرات آفتاب در امان باشیم؟ این ها مهمترین سوالاتی هستند که کاربران و مصرف کنندگان کرم ضد آفتاب دارند و می خواهند تا از مهمترین تفاوت کرم و اسپری ضد آفتاب مطلع شوند که ما در این مطلب به آن ها خواهیم پرداخت.

چرا باید ضد آفتاب بزنیم؟

نور خورشید از طول موج های مختلفی تشکیل شده است؛ نور مرئی که طول موج 400 تا 700 نانومتر را پوشش می دهد، آسیبی زیادی به پوست نمی رساند، اما UVA که 320 تا 400 نانومتر و UVB که 290 تا 320 نانومتر هستند، محدوده نور فرابنفش را تشکیل می دهند که نیاز به مراقبت دارند!

حتی به غیر از نور خورشید هم دستگاه های مختلفی مثل سولار، که وظیفه برنزه کردن پوست را بر عهده دارد، از پرتوهای فرابنفش استفاده می کنند که احتمال سرطان پوست را در افراد بالا میبرند. لزوم استفاده از کرم و اسپری ضدآفتاب برای پوست، مانند مصرف روزانه 8 لیوان آب برای بدن است! پس استفاده مداوم از کرم های ضدآفتاب را جدی بگیرید.

آیا کرم و ژل ضدآفتاب فقط مختص تابستان است؟

در هر شهر و کشوری که زندگی می کنید، چه گرم و سوزان باشد چه ابری و معتدل، سرد و زمستانی یا گرم و خشک، باید از محصولات ضد آفتاب متناسب با پوست خود استفاده کنید و هیچ دلیلی ندارد که فقط تابستان ها را فصل مناسبی برای مصرف کرم های ضد آفتاب بدانید، زیرا همه ما در تمام طول سال در معرض اشعه فرابنفش خورشید قرار داریم!

اگر تصور می کنید در روزهای ابری و یا حتی بارانی نیازی به استفاده از ضدآفتاب ها ندارید، سخت در اشتباهید!! چرا که در این شرایط هم تا 80% پرتوهای مضر خورشید به پوست ما می رسند!!!

جالب است بدانید بنیاد سرطان پوست یعنی SCF، مصرف ضد آفتاب را برای سنین بالای 6 ماه توصیه می کند. (البته توجه داشته باشید که کودکان باید از کرم ضد آفتاب کودک استفاده کنند.)


کمبود ویتامین D در اثر مصرف ضد آفتاب ها را چگونه برطرف کنیم؟

یکی از سوالاتی که مصرف کنندگان کرم و ژل ضدآفتاب یا اسپری از متخصصین پوست می پرسند این است که آیا با زدن ضد آفتاب که راه ورود اشعه UVB را میگیرد، مانع از جذب ویتامین D هم می شود؟

بله! با این کار سطح ویتامین دی در خون کم شده ولی جای نگرانی نیست؛ زیرا همچنان در سطح نرمال باقی می ماند. اما برای اینکه میزان استاندارد آن را تامین کنید، لازم است مواد غذایی مانند ماهی، تخم مرغ، شیر و یا مکمل های دارویی مثل قرص ویتامین D را هر چند هفته یکبار زیر نظر پزشک مصرف کنید.

3 تا از مهمترین تفاوت کرم، ژل و اسپری ضد آفتاب

1. بافت و تکسچر ضد آفتاب

شاید شما هم جزو افرادی باشید که در طول زمان های مختلف از ضد آفتاب های متنوعی استفاده کرده اید ولی پوستتان دچار جوش شده و حس سنگینی روی پوست داشتید! این موارد کاملاً طبیعی است و از عدم شناخت ضد آفتاب متناسب با پوست شما ناشی می شود. اما دلیلی ندارد که به کلی این ماده ضروری برای پوست را کنار بگذارید!

ژل ضد آفتاب بافتی سبک و بر پایه آب دارد که برای پوست چرب و مستعد آکنه مناسب تر از کرم و یا لوسیون است. اگر پوست صورت خشکی دارید، از کرم ضد آفتاب به جای ژل استفاده کنید.


2. خاصیت فیزیکی و شیمیایی

ضد آفتاب ها در 2 گروه قرار می گیرند، یا نور خورشید را جذب می کنند یا به محیط برمیگردانند. در مدل اول به آن ها ضد آفتاب شیمیایی یا ارگانیک می گویند و مدل دوم را فیزیکی یا غیر ارگانیک می نامند. اما امروزه در اکثر کرم های ضد آفتاب از هر دو خاصیت فیزیکی و شیمیایی با هم استفاده می کنند. خانم های باردار بهتر است کرم ضد آفتاب فیزیکال مصرف کنند.

3. میزان تاثیرگذاری

یکی از تفاوت های کرم و اسپری ضد آفتاب در میزان اثرگذاری آن هاست. شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که برای استفاده از ضد آفتاب در مدل اسپری شونده، نیازی به دخالت دست نیست و بسیار راحت و سریع تر روی سطح مورد نظر استفاده می شود. اما این اسپری ها معایبی هم دارند که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم. اما اگر پوست حساسی دارید، اسپری ضد آفتاب برایتان مناسب است.

بدترین معایب اسپری ضد آفتاب صورت

مهمترین مشکل اسپری ضدآفتاب، اثرگذاری کمتر و استفاده نادرست از آن است! زیرا تاثیر اسپری کردن بسیار کمتر از یک لایه کرم بر روی صورت است و اگر می خواهید این مشکل را برطرف کنید باید چندین بار این عمل را تکرار نمائید. از طرفی چون ذرات اسپری بسیار ریز هستند، در استفاده کردن به طور کامل مشخص نمی شود کدام نواحی از پوست را پوشش داده اید!

اما در استفاده از کرم های ضد آفتاب، مقداری از کرم را که نیاز دارید، از ابتدا بر روی پوست خود مشخص کرده و بعد با انگشتان به روی صورت پخش می کنید. همچنین وقتی اسپری در معرض باد قرار می گیرد، اثرگذاریش کمتر می شود. به علاوه اینکه میزان ماندگاری اسپری های ضد آفتاب کمتر از کرم است. بنابراین در هر بار استفاده به محض براق شدن پوست، دوباره باید از اسپری استفاده کنید.

3 نکته مهم درباره مصرف اسپری ضد آفتاب:

  1. این اسپری ها هرگز نباید در کنار شعله قرار بگیرند. استشمام آن نیز به دلیل ترکیبات شیمیایی که دارند، برای سلامتی خطرناک است. در زمان مصرف، دست خود را جلوی بینی بگیرید تا ذرات اسپری به داخل آن نرود.
  2. تاکنون سازمان غذا و دارو درباره تایید و یا رد اسپری ضد آفتاب هیچ نظر قطعی نداده است. اما مساله مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که استشمام اسپری های ضد آفتاب به دلیل ترکیبات شیمیایی که در آن وجود دارد، برای کودکان مناسب نیست.
  3. با وجود اینکه بر روی این اسپری ها نوشته شده نیازی به استفاده از دست نیست، اما ممکن است برخی از نواحی مورد نظر شما به درستی اسپری نشود و به همین دلیل دچار آفتاب سوختگی لکه ای شوید!

راهنمای خرید کرم ضد آفتاب مناسب با پوست

  • کرم های ضد آفتاب در دو مدل رنگی و بدون رنگ در فروشگاه های عرضه کننده لوازم آرایشی و بهداشتی وجود دارند. استفاده از ضد آفتاب های رنگی یا کرم پودری هیچ تفاوتی از نظر اثرگذاری با مدل بی رنگ خود ندارند، پس از این نظر خیالتان راحت باشد که پوست شما به خوبی محافظت می شود.
  • متخصصین پوست استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF (Sun Protection factor) 30 را برای پوست کافی می دانند. همچنین تحقیقات نشان می دهد SPF 50 تا 98% پرتوهای مضر آفتاب را دفع می کند. برخی از برندهای کرم ضد آفتاب برای پوست چرب و خشک و نرمال، کرم هایی با فرمولاسیون متفاوت دارند.
  • بنابراین اگر پوست چرب دارید، از کرم های oil free یا فاقد چربی و مات با SPF 50 استفاده کنید.
  • حداقل 20 تا 30 دقیقه قبل از اینکه در برابر نور خورشید قرار بگیرید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
  • کرم های ضد آفتاب باید هر 2 ساعت یکبار در محیط های باز و هر 4 ساعت یکبار در محیط های بسته تمدید شوند.
  • اگر بر روی جعبه ضد آفتاب شما کلمه broad spectrum به معنی طیف وسیع وجود دارد، یعنی کرم شما مناسب پوست چرب، خشک و مختلط مناسب است و در برابر اشعه های UVA و UVB خورشید محافظت می کند.


جمعبندی

استفاده از کرم های ضد آفتاب برای سنین بالای 4 سال لازم و ضروریست. یکی از باورهای اشتباهی که در بین مردم وجود دارد این است که تصور می کنند کرم های ضد آفتاب هر کشوری با توجه به آب و هوا و شرایط همان کشور تولید شده، در حالی که اینطور نیست!

شما به عنوان مصرف کننده این کرم ها، بعد از امتحان کردن چند برند متفاوت، شاید به این نتیجه برسید که یک کرم ضد آفتاب خارجی برای پوست شما بهتر است یا بالعکس! البته باید اضافه کنیم که برخی از برندهای ایرانی کرم ضد آفتاب هم از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردارند که می توانید از آن ها استفاده کنید.