مقایسه مودم تی پی لینک و دی لینک (بهترین مدل ها برای خرید کدامند؟)
در سال های گذشته فقط از طریق مودم های ADSL کابلی می توانستیم به اینترنت متصل شویم، در حالیکه امروزه مودم تی پی لینک و دی لینک در مدل های روتر و بی سیم، سرعت اتصال را بسیار راحت تر کرده اند. این تغییرات گسترده از آنجایی شکل گرفت که گوشی های هوشمند پا به عرصه تکنولوژی گذاشتند و نیاز به اینترنت بی سیم را بیشتر کردند.
شاید شما هم یکی از چندین میلیون افرادی باشید که در کشور ما از مودم تی پی لینک و دی لینک بصورت خانگی یا شبکه استفاده می کنید. اما آیا تا به حال چیزی در مورد تفاوت های این دو برند پرفروش و محبوب در ایران شنیده اید؟ بهترین مودم تی پی لینک (TP-Link) خانگی کدام است؟ در زمان خرید مودم به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟ در این مطلب به مهمترین سوالات کاربران در زمان خرید انواع مودم اشاره خواهیم کرد.
کمی از تاریخچه شرکت تی پی لینک بدانیم
اولین بار دو برادر چینی در سال 1996 برند TP-Link را برای تولید کارت شبکه راه اندازی کردند. اما از سال 2005 به طور رسمی فعالیت بین المللی خود را آغاز کردند که در سال 2008 تی پی لینک آمریکا نیز رسماً تاسیس شد. تا پیش از این، شرکت تی پی لینک تنها در شهر شنزن چین فعالیت داشت.
امروزه این برند محبوب چینی در زمینه تولید تجهیزات شبکه، مودم ها و روترها، سوییچ های شبکه، دوربین های مدار بسته، لامپ های هوشمند، اکسس پوینت ها، کارت شبکه، تجهیزات جانبی الکتریکی، گوشی های موبایل و ساخت
مانند خانه هوشمند خدمات بسیار خوبی به دنیا ارائه می دهد.
آشنایی با تاریخچه شرکت دی لینک (D-Link)
شرکت دی لینک که قدمت بیشتری از تی پی لینک دارد، چند ملیتی بوده که شعبه اصلی آن در کشور تایوان می باشد. جالب است بدانید که شروع کار این شرکت تایوانی در سال 1986 و با اسم داتکس سیستمز (Datex System) بود و در زمینه تولید تجهیزات شبکه و مخابرات فعالیت داشت.
از سال 1992 این برند تجاری به اسم دی لینک تغییر نام داد. به جرات می توان گفت مودم های دی لینک یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین برندهای تجهیزات شبکه ای در ایران است که در کنار برند TP-Link یک بازار رقابتی را به وجود آورده است.
مهمترین تفاوت های مودم تی پی لینک و دی لینک
همانطور که گفتیم شرکت تی پی لینک جوان تر از برند دی لینک بوده و به همین دلیل به صورت ویژه ای بر روی محصولاتی نظیر سوئیچ شبکه، فایروال و دوربین های نظارتی فعالیت می کند. اما متاسفانه نتوانسته است بر روی دوربین های نظارتی موفق عمل کند! اما اگر به دنبال یا تجهیزات شبکه ای هستید، برند TP-Link در این زمینه موفق تر عمل کرده است.
مودم تی پی لینک TD-W8961N_V1 | پرفروش ترین و بهترین مدل
اگر بخواهیم از بین مدل های متنوع مودم تی پی لینک، به یکی از باکیفیت ترین های آن اشاره کنیم، مودم تی پی لینک مدل TD-W8961N_V1 درست همان خواهد بود. از ویژگی های این مدل می توان به: 2 آنتن قوی، 4 پورت شبکه، سرعت انتقال اطلاعات تا 300 مگابیت بر ثانیه، فایروال و ایمنی بالا، گارانتی 12 ماهه و قیمت مناسب آن اشاره کرد.
این مودم بی سیم برای کاربری خانگی و یا محیط های کوچک اداری با اتصال حداکثر 4 کامپیوتر به وای فای، انجام بازی های آنلاین و پخش ویدئو به صورت HD مناسب است.
مودم پرفروش دی لینک ADSL2 Plus بی سیم N300 مدل DSL-2740U_V2
این مدل محبوب از شرکت D-Link می تواند تا سرعت 300 مگابیت بر ثانیه را ساپورت کند. همچنین دارای 4 پورت اترنت RJ-45 و 1 پورت RJ-11، قابلیت اتصال اینترنت به دیگر دستگاه های تحت شبکه، کنترل دسترسی کاربر، سیستم اولویت بندی انتقال داده و استاندارد امنیت بی سیم WPA/WPA2 می باشد.
از مزایای این مدل می توان به طراحی زیبا، آنتن دهی خوب، قیمت تقریباً مناسب، اتصال سریع و آسان و امکان اتصال به دیگر دستگاه های هوشمند اشاره کرد. البته معایب مدل DSL-2740U_V2دی لینک شامل داغ کردن، نداشتن درگاه USB و نبود کلید روشن و خاموش شدن وای فای نیز می شود که قبل از خرید، بهتر است به آن ها توجه داشته باشید.
نکات مهم در خرید مودم همراه
آیا شما هم تجربه ناموفق اتصال مودم بی سیم و خانگی را داشته اید؟ این مشکلات معمولاً به علت ضعف در خطوط مخابراتی مناطق مختلف رخ می دهد. اما ناامید نشوید!!!!!
مودم همراه برای برطرف کردن این مشکل طراحی شده اند که حتی دو شرکت بزرگ ایرانسل و همراه اول هم در این زمینه موفق عمل کرده اند و
دسترسی نداشته باشند!
برسیم به بحث شیرین قیمت مودم تی پی لینک و دی لینک
اگر بخواهیم قیمت مشخصی برای مدل های پرطرفدار دو برند از مودم تی پی لینک و دی لینک که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم داشته باشیم، خیلی کار منطقی و درستی به نظر نمی رسد! مخصوصاً که قیمت ها در کشور ما سیر صعودی دارند! متاسفانه....
اما برای اینکه محدوده قیمتی ارزان ترین و گرانترین مودم تی پی لینک و دی لینک را بدانید، باید اضافه کنیم که می توانید از حدود 450 هزار تومان تا 3 میلیون تومان که مودم روتر بی سیم 3 آنتن دار هستند، این برندها را خریداری کنید. همچنین هر چقدر که تعداد پورت های LAN در آن ها بیشتر باشد، یا بتواند به دستگاه های بیشتری اتصال پیدا کند و دامنه وسیع تری را برای آنتن دهی پشتیبانی نماید، قیمت بالاتری خواهد داشت.
کلام آخر
با وجود اینکه مودم های همراه به صورت جیبی و بسیار راحت قابل حمل هستند، اما به دلیل قابلیت های بیشتری که مودم تی پی لینک و دی لینک با سیم و یا بی سیم دارند، در بین خریداران بیشتر طرفدار دارد. البته اگر جزو افرادی هستید که زنگ خور بالایی دارید و دائماً با هر تماس، اینترنت موبایلتان قطع می شود، بهتر است مودم همراه خریداری کنید تا همیشه به راحتی به اینترنت متصل شوید.
دسترسی به اینترنت یکی از مهمترین نیازهای امروز هر فردیست که چگونه فراهم کردن آن مهمترین بحث تکنولوژی های جدید است. به همین دلیل روز به روز جدیدترین مدل های مودم راهی بازار می شوند که با توجه به نیاز خود می توانید تهیه کنید.