لوگوی چچیلاس
location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/gilan-darman/گیلان-درمان
فیستول مقعدی چیست؟

فیستول مقعدی چیست؟


فیستول چیست؟


دلایل بروز فیستول و بررسی علل آن مستلزم شناخت کامل این عارضه است، پس ابتدا بهتر است بدانیم که فیستول چیست؟ فیستول یک اتصال یا گذرگاه غیر طبیعی است که دو عضو یا عروق را که معمولا به یکدیگر متصل نیستند به همدیگر وصل می کند. فیستول ها می توانند در هر نقطه ای میان مقعد و پوست، بین واژن و راست روده و نقاط دیگر بدن ایجاد شوند. شایع ترین مکان برای ایجاد یک فیستول، در اطراف مقعد است. ما در این مقاله سعی داربم دلایل بروز فیستول را برای شما شرح دهیم، همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر به صفحه درمان فیستول مراجعه کنید.



علائم فیستول مقعدی


علائم فیستول مقعد شامل موارد زیر است:


آبسه های مکرر در ناحیه مقعد


درد و تورم در ناحیه مقعد


خروج عفونت از دهانه مقعد


خارش، تورم یا قرمزی پوست اطراف مقعد


درد مقعد هنگام اجابت مزاج


خون ریزی مقعد


تب و لرز و احساس خستگی


دلایل بروز فیستول مقعد


مهمترین دلایل بروز فیستول مقعد عبارتند از:


آبسه مقعد


التهاب روده


بیماری های مزمن پوستی


عفونت های مقاربتی


بیماری سل


سرطان


در مورد هر یک از این علل احتمالی فیستول مقعد، جزئیات بیشتری در زیر آمده است.


روش های تشخیص فیستول


پزشک شما معمولا با بررسی ناحیه اطراف مقعد می تواند یک فیستول مقعد را شناسایی کند. متخصص به دنبال پیدا کردن فیستول روی پوست پیرامون مقعد است و سعی می کند تا به میزان عمق فیستول پی ببرد. البته امکان دارد که برخی از فیستول ها روی سطح پوست قابل مشاهده نباشند. در این حالت، ممکن است پزشک شما نیاز به انجام آزمایشات دیگری داشته باشد. آزمایشاتی که رایج ترین آنها عبارتند از:


آندوسکوپی روش تشخیصی است که در آن از یک ابزار ویژه برای مشاهده دقیق داخل مقعد و روده استفاده می شود.


پزشک متخصص ممکن است برای ایجاد دید بهتر، دستور سونوگرافی یا MRI از ناحیه مقعد را نیز برای شما صادر کند.


در برخی موارد نیز برای برای تشخیص فیستول، لازم است جراح شما را در اتاق عمل معاینه کند.


درمان فیستول مقعدی چگونه است؟


درمان فیستول با دارو


پس از بررسی دلایل بروز فیستول بد نیست بدانید که تزریق سم بوتولینوم یکی از مهمترین درمان های دارویی فیستول مقعد می باشد. این دارو سبب نرم شدن عضلات اسفنکتر مقعد شده و جریان خون را در ناحیه مورد نظر افزایش می دهد. آنتی بیوتیک ها نیز ممکن است برای درمان فیستول ها مورد استفاده قرار گیرند، به خصوص اگر بیمار علائم سیستمیک داشته باشد.


درمان های آنتی بیوتیکی معمولا بازدارنده بوده و پس از جراحی، به مدت 7 الی 10 روز تجویز می شود. آنتی بیوتیک هایی نظیر سیپروفلوکساسین و مترونیدازول جزء این دسته از داروها می باشند. نرم کننده های مدفوع نیز می توانند در کاهش درد هنگام اجابت مزاج، مفید باشند. این امکان وجود دارد که کرم های دارویی مخصوصی برای بهبود و کنترل علائم شما نیز توسط پزشک تجویز شود. یک درمان رایج، استفاده از پماد نیتروگلیسیرین است. این پماد با بهبود جریان خون به تسریع روند درمان فیستول کمک می کند.


عمل جراحی فیستول مقعد


رایج ترین روش جراحی فیستول، فیستولوتومی می باشد. این عمل شامل برش در طول ناحیه فیستول برای باز کردن آن می باشد تا پس از برش، فیستول به صورت  یک زخم صاف بهبود یابد. فیستولوتومی موثرترین درمان برای اکثر از فیستول های مقعد است، اگرچه معمولا فقط برای فیستول هایی که از قسمت زیادی از ماهیچه های اسفنکتر عبور نمی کنند مناسب است، زیرا در این موارد احتمال خطر بی اختیاری مدفوع اندک است. در مواردی که خطر بی اختیاری مدفوع پس از عمل بالا باشد، امکان داردبه جای این روش از درمان دیگری استفاده شود.


پیشگیری از بروز فیستول مقعدی


مقدار زیادی فیبر دریافت کنید


اگر یبوست دارید، باید بدانید که مدفوع بزرگ، سخت یا خشک می تواند باعث ایجاد شکاف مقعد شود. دریافت روزانه مقدار زیادی فیبر در رژیم غذایی شما، به ویژه از میوه و سبزیجات، می تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. شما باید روزانه 20 تا 35 گرم فیبر دریافت کنید. غذاهایی که منبع خوبی از فیبر به شمار می آیند شامل موارد زیر هستند:


سبوس گندم


جو


برنج قهوه ای


پاپ کورن


ماکارونی


نخود فرنگی و لوبیا


دانه ها و آجیل ها


میوه های و مرکبات


اگر نمی توانید از طریق رژیم غذایی فیبر کافی دریافت کنید، مکمل های فیبر را امتحان کنید. چه غذاهای غنی از فیبر بخورید و چه مکمل هایی مصرف کنید که حاوی فیبر باشند، نیاز بدن شما برطرف می شود و متوجه نرم تر شدن تحرکات روده خود خواهید شد.


نوشیدن مایعات فراوان


این کار می تواند به شما در جلوگیری از یبوست کمک کند. نوشیدن مایعات فراوان می تواند مدفوع را نرم تر و راحت تر از دهانه مقعد عبور دهد. هنگام گرم شدن هوا یا فعالیت مضاعف سعی کنید بیشتر آب بنوشید. این کار می تواند مانع بروز فیستول مقعدی شود.


ورزش کنید


یکی از شایع ترین دلایل یبوست عدم فعالیت بدنی است. حداقل 30 دقیقه ورزش در روز به سیستم هضم دستگاه گوارش کمک می کند و این قضیه درصد ابتلا به فیستول های مقعد را نیز کاهش می دهد.


جهت مشاوره و نوبت جراحی با ما تماس بگیرید.



گیلان درمان
گیلان درمان
گیلان - رشت
آقای احمدپور
دیگر آگهی های این شعبه