https://chechilas.com/clinic-raheno/کلینیک-مشاوره-راه-نو-زندگی
دلبستگی در کودکان ؟؟؟ انواع دلبستگی در کودکان ؟؟
1- دلبستگی ایمن
در سبک دلبستگی ایمن، هنگامی که شما حضور داشته باشید، کودک احساس اطمینان خاطر میکند و با آرامش خیال به فعالیتهای خود نظیر بازی و یا کنکاش در محیط مشغول میشود. در این شرایط اگر فرزندتان تنها باشد یا نزد شخصی غریبه گذاشته شود، با بی قراری و گریه کودک مواجه میشوید. اما زمانی که بازگردید، کودک شما را طلب میکند و بعد از مدت کوتاهی گریه متوقف میشود. در نهایت نیز دوباره فعالیتش را از سر میگیرد. این نوع بهترین سبک دلبستگی است.
✅دلبستگی ایمن چگونه ایجاد می شود؟
اگر به اندازه کافی به کودک خود توجه داشته باشید، بلافاصله نیازهای او را برطرف کنید و با حوصله و مهربانی با او ارتباط برقرار کنید، دلبستگی ایمن را در کودک خود پرورش میدهد. آموزش والدین در زمینه فرزند پروری بسیار اهمیت دارد.
2- دلبستگی مقاوم
در این نوع دلبستگی کودکتان در هنگام حضورتان به شما میچسبد. در واقع کودکتان ترجیح میدهد در نزدیکی شما باشد تا اینکه بخواهد محیط اطرافش را کشف کند. شاید توجه کرده باشید که زمانی که او را ترک میکنید، بسیار بی قرار میشود و حتی با بازگشتتان، این بی قراری و ناراحتی کم نمیشود. کودک قشقرق راه میاندازد و بسیار خشمگین است، آرام نمیگیرد و حتی ممکن است نسبت به شما رفتارهای پرخاشگری نشان دهد.
✅دلبستگی مقاوم چگونه ایجاد می شود؟
اگر مراقبت کننده به کودک اطمینان خاطر ندهد که "اگر من رفتم، دوباره باز خواهم گشت و تو را تنها نخواهم گذاشت" این نوع سبک دلبستگی در کودکان ایجاد میشود.
3-دلبستگی اجتنابی
در سبک دلبستگی اجتنابی، کودک تمایلی به ارتباط یا تعامل با شما ندارد. در واقع او اصلا توجهی به حضورتان ندارد در نتیجه در نبود شما نیز آشفته نمیشود. در این حالت اگر کودک را تنها بگذارید و برگردید باز هم کودک از شما استقبال نمیکند و تمایلی به برقراری ارتباط با شما ندارد.
دلبستگی اجتنابی چگونه ایجاد میشود؟
مراقبت کنندهای که کودک را اولویت خود قرار نمیدهد و نسبت به نیازهای او بی توجه است، با فرزند خود با محبت و عاطفه رفتار نمیکند یا وقت کمی برای کودک میگذارد، باعث ایجاد سبک دلبستگی اجتبابی میشود. البته حالت دیگری نیز در پدید آمدن این سبک دلبستگی وجود دارد؛ ممکن است مراقبت کننده بیش از حد سختگیر و یا کنترل کننده باشد و این حالتها آنقدر کودک را اذیت کند که دور بودن را ترجیح دهد.
4- دلبستگی آشفته-سردرگم
رفتار کودکانی که دارای سبک دلبستگی آشفته-سردرگم هستند، پر از تضاد، تناقض و آشفتگی است. این کودکان رفتار واحدی در مواجهه با مراقبت کننده خود ندارند. رفتار آنها بین عشق و نفرت در تضاد است. در این حالت ممکن است کودکتان یکبار به شما بچسبد یا لحظهای از آغوش شما تکان نخورد و گاهی ممکن است به محض در آغوش گرفتنش مقاومت کند و بخواهد که او را زمین بگذارید. در مواردی نیز احتمال دارد بی تفاوت باشد و هیچ واکنشی بروز ندهد.
دلبستگی آشفته-سردرگم چگونه ایجاد میشود؟
این سبک دلبستگی به دلیل نداشتن رفتار واحد والدین در برخورد با مسائل کودک ایجاد میشود. در این حالت رفتار مشابه در کودک، یکبار مورد تنبیه واقع میشود و بار دیگر تشویق میشود. این رفتارهای نامتناسب و گیج کننده، عامل ایجاد کننده سبک دلبستگی آشفته در کودک هستند
〰〰〰🍃🌺🍃〰〰〰
🔸کانال تلگرام
@rahenozendegi
🔹پیج اینستا
@rahenozendegii

کلینیک مشاوره راه نو زندگی
اصفهان - اصفهان
خانم کبیری
آدرس
اصفهان,
اصفهان, چهار باغ بالا، خیابان نیکبخت، 150 متر بالاتر از دادگستری، کوچه شماره 3
راه های ارتباطی