لوگوی چچیلاس
location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/mabna_sanat_klachai/آموزشگاه-برق-و-کنترل-ابزار-دقیق-مبنا-صنعت
تعیین ضخامت رنگ و پوشش

تعیین ضخامت رنگ و پوشش

از موارد مهم در کنترل کیفیت اندازه گیری و تعیین دقیق ضخامت اجسام و پوشش آنها به وسیله ضخامت سنج می باشد. در صورتی که ضخامت پوشش عیبی داشته باشد و یا قسمتی از رنگ دچار زدگی شود میتواند باعث خوردگی زنگ زدگی و از بین رفتن قطعه شود به همین جهت باید از ضخامت سنج دقیق جهت اندازه گیری ضخامت فلز یا رنگ استفاده شود.


ضخامت سنج رنگ و لعاب دستگاهی است که جهت اندازه گیری ضخامت پوشش یا رنگ به کار میرود. دستگاه به دو روش پراب جدا و پراب سرخود ضخامت اجسام یا پوشش ها را اندازه میگیرد.


ابزار سنجش ضخامت رنگ بر اساس ترکیبی از دو مکانیزم القای مغناطیسی و جریان گردابی کار میکند. این فاکتور به مهندسین استفاده کننده از دستگاه ضخامت سنج امکان سنجش در دامنه وسیع تر را می دهد.


رنگ تابلو برق


یکی از بخشهای پر اهمیت ساخت تابلو برق رنگ کردن آن است. رنگ تابلو برق شامل چندین مرحله است برای به دست آوردن یک رنگ استاندارد بر روی تابلو لازم است تمامی مراحل زیر ساختی رنگ تابلو برق به درستی انجام شوند در صورتی که در رنگ کردن تابلو برق تمامی اصول به درستی رعایت شوند طول عمر تابلو برق بیشتر میشود در واقع با این کار طول عمر تابلو برق را بیمه خواهیم کرد معمولاً برای رنگ تابلو برق از رنگهای پودری که در انواع مختلف وجود دارند استفاده میشود. نکته مهم دیگر در رنگ کاری تابلو برق میزان ضخامت رنگ است بسته به شرایطی که تابلو برق در آن نصب میشود ضخامت رنگ روی آن نیز متفاوت است.


انواع تست رنگ تابلو برق


برای تست کردن رنگ تابلو برق چندین مرحله لازم است تا استاندارد بودن رنگ تایید شود انواع تستهایی که بر روی رنگ صفحات تابلو برق انجام میشوند عبارت اند از


تست خمش


دستگاه تست خمش رنگ ابزاری است که از آن برای بررسی میزان انعطاف پذیری و چسبندگی رنگ تابلو برق استفاده میکنند. در این نوع تست روی نمونه ای که همراه با صفحات تابلو برق رنگ شده است انجام میشود و در صورتی که در میزان استاندارد صفحات تابلو برق ترک پیدا نکنند از نظر میزان خمش تایید خواهد شد.


تست كراس كات


تست کراس کات تستی برای میزان چسبندگی رنگ تابلو برق مطابق با استاندارد 09-3359 ASTM D است. در این نوع تست به کمک یک خراش دهنده و چسب میزان نیرو لازم برای کندن یا ایجاد خراش روی رنگ را محاسبه میکنند روش کراس کات آسان ترین ارزان ترین و سریعترین روش برای تست کردن رنگ تابلو برق است.


تست ضربه


تست ضربه به منظور سنجش میزان مقاومت رنگ پوششی در برابر برخورد یک جسم سخت با آن انجام میگیرد در این نوع تست وزنه با وزن مشخص و استاندارد در ارتفاع مشخصی آزاد شده و با صفحه رنگ شده برخورد میکند در صورتی که هرگونه ترک خوردگی بر روی رنگ ایجاد شود تابلو برق بایستی مجددا رنگ آمیزی شود.


تست سالت اسپری


سالت اسپری برای تست خوردگی رنگ مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع تست میزان مقاومت پوشش به کار رفته برای تابلو برق بررسی میشود تست سالت اسپری در سریع ترین زمان ممکن و بدون پیچیدگی انجام میشود.


تست سختی رنگ


تست سختی رنگ یا تست ساییدگی آن جزو تستهای رنگ پودری بر روی تابلو برق است. این نوع تست که به آزمون سایش تبر مشهور است انواع ساینده ها با زبری متفاوت و مطابق با استاندارد تابلو برق بر روی پوشش رنگ قرار گرفته و با تعداد دور مشخص میزان سایدگی را بررسی میکنند. ساینده ها دارای وزن استانداردی هستند و در صورتی که تابلو در برابر ساینده ها مقاومت نداشته باشد مجدداً برای رنگ کاری برگشت داده میشود.


تست ضخامت رنگ


برای تست ضخامت رنگ تابلو برق از دستگاه ضخامت سنج استفاده میکنند. ضخامت سنج دستگاهی است که سطوح مختلف میزان ضخامت رنگ را مشخص میکند این دستگاه بدون آسیب رساندن به سطح رنگ ضخامت رنگ را بر روی نمایشگر دیجیتالی خود نشان میدهند. ضخامت سنج ها در انواع مدلهای مختلف وجود دارند که میتوان از آنها برای انواع سطوح فلزی، آلومینیومی و….. استفاده کرد به طور کلی با دو روش زیر میتوان ضخامت رنگ سطوح تابلو برق را اندازه گیری کرد


مزاياي تست رنگ تابلو برق


رنگ تابلو برق نقش اساسی در بالا بردن طول عمر تابلو برق دارد؛ بنابراین در هنگام تولید تابلو برق به تست رنگ آن توجهی خاصی میشود. مهمترین مزایای این تست ها عبارت اند از


. تست حرارت تابلو برق سبب بالا رفتن مقاومت تابلو برق در برابر حرارت ناشی از تجهیزات برقی میشود.


. تست ضخامت رنگ سبب بالا رفتن طول عمر تابلو برق در برابر شرایط جوی مختلف خواهد شد.


. هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری تابلو برق را کاهش می دهد.


. خطرات آسیب دیدگی را کاهش میدهد.


. مانع از ورود رطوبت به داخل تابلو برق میشود.


رنگ پودری با کد رنگ ۷۰۳۲ و ۷۰۳۵ بیشترین استفاده رو در صنعت تابلو برق سازی دارد


پس از اینکه مراحل چربی گیری و زنگ زدایی و فسفاته کاری روی ورقه ها صورت گرفت ورقه ها به قسمت رنگ آمیزی هدایت میشوند در مرحله اول باید ورقه فسفاته کاری شده در حالت غوطه وری با آب شسته شده و به کوره خشک کن انتقال یابد بعد از خشک شدن کامل ورق وارد قسمت رنگ کاری می گردد.


روی ورق توسط دستگاه الکترواستاتیک ، پودری رنگ و دری که از دو نوع پلیستر و اپوکسی میباشد روی ورقها بطور یکنواخت رنگ پودری پاشیده میشود و نوع رنگ بر اساس سفارش مشتری و از لحاظ Indoor و Outdoor بودن تابلو مورد انتخاب قرار گرفته باشد.


معمولا برای تابلوهای Outdoor از نوع رنگ پلیستر استفاده میشود و برای تابلوهای Indoor از نوع رنگ اپوکسی استفاده می گردد.


مرحله بعد از پاشیدن رنگ پودری الکترواستاتیک


پس از پاشیدن رنگ پودری بصورت یکنواخت ورقهای رنگ آمیزی شده به سمت کوره پخت رنگ تابلو هدایت میگردند. هر نوع رنگ نسبت به کارخانه سازنده ی آن دارای استاندارد دما و زمان جهت پخت را دارا می باشند و بنابر استاندارد گفته شده شرکت سازنده دما و زمان ماندن قطعه کار را در کوره مشخص می شود.


در حالت کلی یک ورق رنگ کاری شده پودری جهت پخت رنگ به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و مدت زمان ۱۰ دقیقه نیاز دارد. پس از این مدت رنگ ورقها میپزد و آماده بهره برداری و مونتاژ می گردد.


انواع استانداردهای تابلو برق


قبل از هر چیز باید بدانیم استاندارد در زمینه تابلو برق ها به چه مواردی اطلاق میشوند. استاندارد شامل تمام اطلاعات مورد نیاز ما در زمینه طراحی ساخت پیاده سازی ،نصب تعمیر و نگهداری حمل و نقل و مواردی این چنینی میشود در واقع استاندارد یک توافق محسوب میشوند که در هر بخش و حتی در هر کشور این توافق به صورت یک استاندارد منتشر میشود بنابرین همه کسانی که با تابلو برق سروکار دارند ملزم به یادگیری استانداردهای تابلو برق هستند. همچنین استانداردها شامل دو بخش مهم فنی و ایمنی نیز هستند پس این استانداردها در کوچک ترین بخش تابلو برق تا قسمت های اساسی به صورت کتبی نوشته میشوند و در اختیار تولید کنندگان و بخشهای دیگر قرار میگیرد. البته این استانداردها با پیشرفت تکنولوژی هر ساله در حال به روزرسانی هستند. پس نیاز است شما خوانندگان عزیز اطلاعات خود را آپدیت کنید.


انواع استاندارد تابلوبرق به صورت کلی به دو دسته تقسیم میشوند


. استانداردهای فنی شامل طراحی نصب ساخت حمل و نقل …….


. استانداردهای ایمنی شامل موارد ایمنی که نیاز است رعایت شوند.


در مورد بدنه تابلو جنس و ضخامت ورقه تابلوهای مسکونی به شرایط محیطی باید گالوانیزه یا فولادی روغنی انتخاب شوند.


براساس استاندارد توانیر رنگ تابلو باید پودری الکترواستاتیک باشد و حداقل ضخامت رنگ آمیزی باید بین ۶۱ تا ۸۱ میکرون باشد. رنگ تابلوها با توجه استاندارد توانیر شماره رال ۷۱۳۵ یا ۷۱۳۲ انتخاب می.شود. در مورد لولاها و قفل ها باید به صورتی باشد که از نوع مخفی پیچ و مهرهای ،باشد، به طوری که قابلیت تعویض نیز داشته باشد. قفل آن از نوع زیمنسی آچاری ،باشد به طوری که به راحتی و با ابزار معمولی قابل باز شدن نباشد.


استانداردهای ساخت تابلو برق


قطعا طراحی و ساخت تابلو برقها باید به صورتی باشد که بتوان در آینده در صورت احتیاج آن را توسعه داد. همچنین در ساخت این تابلوها باید تعویض تجهیز قطعات چیدمان تناسب رنگ بندی و تست تجهیزات را در نظر گرفت هر تابلو برق فشار ضعیف شامل اسکلت ،پوشش شینه مدار اصلی مدار کمکی واحد عامل باس وی ……… است. تابلوهای فشار ضعیف با ولتاژ اسمی ۱۰۰۰ ولت و فرکانس ۱۰۰۰ هرتز مطابق با استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران یا یکی از استانداردهای معتبر جهانی مانند کمسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC) طراحی و ساخته میشوند.


استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران


این استاندارد شامل نکات زیر است:



  • تابلوهای قطع فرمان و فشار ضعیف استاندارد ۱-۱۹۲۸ ISIRI)

  • طبقه بندی درجه حفاظت پوششها از لوازم الکتریکی (۲۸۶۸) ISIRI)

  • تابلوهای مورد استفاده در شبکه توزیع (ISIRI (۵۸۲۰















































































آموزشگاه برق و کنترل ابزار دقیق مبنا صنعت
آموزشگاه برق و کنترل ابزار دقیق مبنا صنعت
گیلان - رودسر
آقای قاسمی
دیگر آگهی های این شعبه