بویوک آدا استانبول

اطراف استانبول مجموعه ای از جزایر نه گانه وجود دارد که به جزایر شاهزادگان یا پرنسس نیز معروف است. در دوران بیزانس این جزایر محل تعبیدگاه شاهزادگان به شمار می آمده است. امروزه این مکان با توجه به اقلیم آب و هوائی مناسب و هم چنین خانه های چوبی خود که متعلق به قرن 19 می باشد به عنوان مرکزی مناسب برای گذراندن تعطیلات در روزهای گرم تابستان مبدل شده است. از جمله بزرگترین این جزایر جزیره بویوک آدا می باشد که در آن امکان گردش با کالسکه و یا گذراندن ساعاتی در سواحل این منطقه فراهم است از جزایر دیگر معروف این مجمع الجزایر می توان به کنیالی ، صدف ، بورگاز و هی بلی آدا اشاره کرد.
برای رفتن به این جزایر می توان از کشتی های موجود در سواحل بخش اروپائی و یا آسیائی استانبول استفاده کرد. در فصل تابستان اتوبوسهای دریائی موجود در منطقه کاباتاش نیز ترتیب انتقال شما را به این جزایر را خواهد داد.
بویوک آدا بزرگترین جزیره استانبول می باشد که بیشترین جهانگرد را به خود جلب می کند. در این جزیره از خودرو خبری نیست و شما فقط خودروی پلیس را مشاهده می نمایید، کالسکه و موتور و سه چرخه های برقی جهت حمل زمینی و قایق ها برای دور زدن دور جزیره بکار می روند. دوچرخه سواری هم در بین توریست ها رونق دارد و محل های اجاره دوچرخه به وفور یافت می شود. بزرگترین این جزایر در خود، بناهای مهمی به یادگار دارد. معماری عجیب عثمانی ها، کلیساهای آرام به سبک یونانی و خانه متروکه ای که لئون تروتسکی در دوران تبعید در آن زیسته است.

بویوک آدا یا جزیره بزرگ، در زمان بیزانس هم مکان تبعید بوده است و هم مکانی مذهبی و روحانی. در سال 569 میلادی امپراطور بیزانس جاستین دوم یک قصر و یک کلیسا ساخت. این اولین ساختمان از چندین کلیسایی بود که بعد ها به عنوان زندان شاهزادگان تبعیدی از آنها استفاده می شد. در طول قرن ها، این جزیره شاهد وقایع زیادی بوده است، از اسکان کشیش ها تا پناهندگی لئون تروتسکی رهبر انقلابیون بلشویک روسیه. بعد ها در دوران عثمانی این جزیره به محل تفریحات تابستانه به خصوص برای جمعیت یونانی، یهودی و امریکایی مقیم استانبول تبدیل شد. بیشتر ترک ها ترجیح می دادند تابستان ها به نقاط دیگر دریای مدیترانه بروند. خیلی از املاک پر زرق و برق و ویلاهایی با باغهای سرسبز و درختان تنومند، که هنوز هم پا برجا هستند ، در همان دوران ساخته شده اند.
رفتن به جزیره بیوک آدا
معمولا” مسافرینی که با تور به استانبول سفر می کنند، از طریق لیدرهای خود نسبت به ثبت نام تور جزیره بیوک آدا اقدام می کنند، این گشت حدود 60دلار به فروش می رسد و شامل رفت و برگشت با کشتی به جزیره بیوک آدا ، کالسکه سواری در جزیره و نهار می باشد.مزیت خرید این تور همراهی تورلیدر با شماست و می تواند در مسیر به شما توضیحات لازم را بدهد.(البته سعی کنید فقط از شرکتهای معتبر خریداری شود. و شرایط دقیق تور پرسیده شود)
برخی از مسافرین هم دوست دارند برای کاهش هزینه ، خودشان اقدام به رفتن به این جزیره نمایند و البته اگر آشنایی لازم را داشته باشند می توانند، این تور را با نصف قیمت برای خودشان انجام دهند، فقط عیب آن این است که کسی نیست که در مسیر رفت و برگشت و در داخل جزیره توضیحات لازم را در مورد جاذبه های آن بدهد.

با توجه به اینکه مسافرین زیادی مایل به رفتن به این جزیره می باشند، مختصری در این باره به آنها راهنمایی می کنیم:
اگر در بخش اروپایی هستید ، خود را به اسکله کاباتاش Kabatas برسانید. برای آمدن به این اسکله اگر در میدان تقسیم هستید، خود را با خط F1 می توانید به این اسکله برسانید،اگر دربخش قدیم اروپایی مانند آکسارای و لالعی هستید باخط T1 تراموا خود را به این اسکله برسانید.
در مقابل خط کشتیرانی دستگاههای فروش ژتون وجود دارد، با 5لیر می توانید، یک ژتون بگیرید، اگر 1لیری دارید 5عدد از آنها را داخل دستگاه بیاندازید ، تا یک ژتون به شما بدهد، این ژتون با ژتونی که برای مترو می گیرید متفاوت است. اگر اسکناس 5، 10، 20 لیر داشته باشید، آنرا به دستگاه می دهید، با دکمه گرد سمت چپ (آبی رنگ) می توانید تعداد ژتونی که می خواهید را انتخاب کنید، سپس دکمه سمت راست (سبز رنگ) را می زند و تعداد ژتون و بقیه پولتان را دستگاه پس می دهد.
خطوط کشتیرانی خصوصی هم وجود دارد که 6 لیر و یا بیشتر برای رفتن به جزیره از شما می گیرند.

بعد از گرفتن ژتون وارد قسمت مربوطه می شوید در آنجا چند ورودی می باشد مواظب باشید اشتباهی سوار نشوید، از متصدی کنار ورودی حتما” سئوال کنید، در بالای ورودی نوشته Adalar و درکنار ورودی باکسی قراردارد که دفترچه های راهنمای کوچکی در آن قراردارد که جدول حرکت به طرف جزیره و ساعت آنرا نوشته است، حتما” یکی از آنها را بردارید تا هم بدانید اولین حرکت در چه ساعتی می باشد و چه ساعتی به جزیره می رسید. و هم در برگشت بدانید چه ساعتهایی وجود دارد و آخرین ساعت بازگشت چه ساعتی است تا در جزیره جا نمانید.
قبل از ورود به گیت مربوطه خصوصا” اگر کودک همراه دارید ، یک شیشه آب با خود ببرید، در داخل گیت محلی برای فروش آب و… وجود ندارد و تا آمدن کشتی ممکن است تشنه شوید، البته در داخل کشتی آب و بستنی و… وجود دارد و می توانید به راحتی خرید کنید، در تابستان معمولا” هر یکساعت یک کشتی حرکت می کند و از ساعت 7 صبح تا 21 کشتی رفت دارد و برگشت هم به همین صورت می باشد.
ژتون را در داخل دستگاه انداخته و وارد قسمت ADALAR شوید، پس از سوار شدن در کشتی ، کشتی ابتدا به Kadikoy می رود ، مقصد بعدی جزیره Kinaliada می باشد،جزیره بعدی Burgazada می باشد، جزیره بعدی Heybeliada و جزیره آخر Buyukada می باشد، مواظب باشید اشتباه پیاده نشوید، البته در هریک از این جزیره هم که پیاده شوید جاذبه های خود را دارد و برای سوار شدن دوباره به کشتی و رفتن به جزیره بیوک آدا باید دوباره ژتون بخرید. بیشتر مسافرین در بیوک آدا پیاده می شوند. بعد از پیاده شدن از کشتی و خروج از اسکله ، خیابان روبروی اسکله را که مستقیم بروید به ایستگاه کالسکه سواری می رسید، با دادن 70 لیر برای یک کالسکه می توانید 3تا 4نفر سوار آن شوید(برای یک کالسکه هزینه پرداخت می شود و تعداد نفرات تاثیری ندارد و اگر یک یا دونفر هم باشید آن را باید در هنگام پیاده شدن پرداخت کنید).