https://chechilas.com/Decor-persian/کورین-و-کوارتز-پرشین

کورین یا کوارتز؟
کورین یا کوارتز؟
کورین یا کوارتز ؟ مقایسه کورین و کوارتز مقایسه کورین و کوارتز ما را متوجه عوامل بسیاری می کند، از جمله ی این عوامل می توان به میزان اقتصادی بودن کورین و کوارتز بعنوان برترین نقطه ی ضعف یا قوت این مصالح اشاره کرد. در بحث ترمیم پذیری و تعمیرات از آنجا که کورین در نهایت با یک دوره پولیش و یا حتی چسب خوردگی قطعات شکسته شده بصورت اولیه تغییر وضعیت می دهد ولی کوارتز و حتی بقیه مصالح دیگر چنین قابلیتی را ندارند بنابراین قیمت کورین با توجه به کابری آن می تواند در این بخش به صورت برجسته ای خودنمایی کند. البته در قسمت تغییرات و بازسازی ساختمانها گاها مجبور به تغییر نقشه و جانمایی کاربردی فضاها می شویم که سنگ کورین در این بخش
نیز با توجه به خاصیت چسب خورندگی و پولیش پذیری بازهم دست ما را بصورت کامل برای تغییرات باز می گذارد، درصورتیکه کوارتز فقط با خاصیت برش خوردن ما را به کوچک و کوتاه کردن دایره طراحی محدود می کند. در بخش طراحی سازه ی ساختمان چون کورین نسبت به کوارتز دارای وزن بسیار کمتری می باشد بنابراین در محاسبه بار نهایی وارد شده به استراکچر سبک تر است و سازه نهایی را کم خرج تر و به صرفه تر درمی آورد و مصالح سنگینی همچون کوارتز بار بسیار بیشتری بر سازه تحمیل می کنند و سازه ی پرخرج تری را به دوش کارفرما می گذارند. می خواهیم به نکات ریزتری در اشتراک و تمایز این دو مصالح ۲ در مقایسه کورین و کوارتز پرکاربرد دکوراتیو اشاره کنیم، کورین بعنوان یکی از مصالح و قابل تغییر در مقابل flexible اجسام سخت و تیز مقاومت چندانی از خودش نشان نمی دهد و به خواست طراحان و کارفرمایان کاملا از خودش نرمی و انعطاف به نمایش می گذارد، حال آنکه کوارتز با درجه ی سختی بالا در مقابل اینگونه اجسام مقاوم تر است و در این راستا در برابر هنر طراحی کرنش جندانی ندارد. صد البته همین خاصیت کورین است که دست کارفرمایان و مهندسین را در اقدامات بعدی منجمله تعمیر و نگهداری و همچنین تغییرات و بازسای های ثانویه باز می گذارد.
در ادامه مقایسه کورین و کوارتز به یکی دیگر از مزیتهای دیگر کورین در بخش سازگاری با ابزار کلاسیک کورین می پردازیم، چراکه کورین با تکیه بر خاصیت یکپارچه شدن در بخش چسب خورندگی، قابلیت تولید قطعات با ضخامت بالا از شیتهای کورین با ضخامت استاندارد را دارد و طراحان بدینوسیله امکان ایجاد لبه ها با هر نوع کلفتی و هرچند لایه ابزار را دارند.
اما در کوارتز بدلیل عدم یکپارچگی کامل سطوح امکان ایجاد ابزارهای چند لایه فقط با قراردادن شیتها روی هم آنهم با محل قرارگیری درزها بر روی خطوط بین ابزارها (بجهت پنهان کردن نقیصه ی عدم یکپارچگی) امکان پذیر است و همین عامل باعث می شود در انتخاب ابزارها در کوارتز دچار محدودیت باشیم اما کار کردن با کورین این امکان را به طراح می دهد که از هر نوع ابزار با هر ضخامتی در کارهایش بهره ببرد.

کورین و کوارتز پرشین
تهران - تهران
مهدی گلدرانی